Hozzvalk:
Dango tszta:
-
200 g rizsliszt
-
200 ml vz
Szsz:
-
100 ml vz
-
70 g cukor
-
1 tk kukoricakemnyt
-
2 1/2 ek szjaszsz
Elkszts:
-
Egy tlba szrjuk bele a lisztet, majd melegtsk fel tzn, vagy akr mikrohullm stben a 200 ml viznket, s ntsk ssze, majd gyrjuk 2-3 percig.
-
A dango tsztt kisebb darabokra tpjk, majd elmelegtett gzlbe rakjuk, s 15 percig gzljk.
-
A ksz dango tsztkat jl gyrjuk egybe, s tpkedjnk ki belle lehetleg azonos mret kisebb darabokat. Ezeket formljuk gmb alakra.
-
Vz alatt mossunk t pr hegyes vg hurkaplct, majd ezekre hzzuk fel a dango golykat. Helyezzk a ksz dango plckat egy tlra.
-
Most jhet a szsz: az alapanyagokat ntsk bele egy kisebb lbasba, s kzepes lngon forraljuk fel. A szszt folyamatosan kevergessk, s mikor rezzk, hogy szirupos, elkszlt.
-
A szszunkat ezutn ntsk r a dango plckra, s tlaljuk.
|
|